A Csibészke- és Zöldliget családi bölcsőde 2016. január 4-én nyitotta meg kapuját Székesfehérváron, a Palotavárosban. A családi házas övezet nyugodt környezetben helyezkedik el, mégis közel van a belvároshoz. Csoportjainkban 5, illetve 4 gyermeket tudunk fogadni, akikről 2 gondozó és egy kisegítő gondoskodik.
 

Járnak hozzánk minden napos, napközis ellátást kapó gyerekek (akik itt is alszanak), valamint időszakos gyermekfelügyeletet igénylő gyerekek is, akik egy héten 2-3 alkalommal jönnek hozzánk. 

Lehetőségeink tára hatalmas, rugalmasak vagyunk, igény szerint lehet hozzánk hozni a gyerekeket, megbeszélés alapján igyekszünk mindenkinek segítségére lenni.

 

A bölcsőde 8:00-16:00-ig tart nyitva, igény szerint nyitvatartási időn túl is lehet gyermekfelügyeletet kérni, plusz óradíj ellenében.

20 hetes kortól 3 éves korig tudunk gyermekeket fogadni. 

A külön foglalkozásokat a gondozó néni tartja a gyerekeknek, minden héten az adott tematika alapján.
Minden nap más és más, zenés, mondókás, mesés, bábjátékos vagy mozgásos foglalkozásokat vezetünk le a gyerekeknek (a korosztálynak megfelelően).


A Magyar Államkincstár havonta legfeljebb 40.000 Ft összeghatárig támogatást nyújt azoknak a családoknak, akik a gyermeket családi bölcsődében, munkahelyi bölcsődében, nem önkormányzati fenntartású bölcsődében vagy nem önkormányzati fenntartású mini bölcsődében helyezik el.

Fontos, hogy ezzel a támogatással csak azok a családok élhetnek, akik a támogatás igénybevételének hatására térnek vissza a munkaerőpiacra, azaz a támogatás igénylésekor a szülőnek inaktív munkaerőpiaci státuszúnak kell lennie.

Az állami támogatás összege megegyezik a térítés összegével, de legfeljebb 40.000 Ft lehet, így ha a bölcsődei térítés összege több, mint 40.000 Ft, úgy a felettes részt a szülőknek kell megfizetniük.

A támogatási kérelmet már csak 2022.12.31-ig van lehetőségük a szülőknek benyújtani, tehát az eddig az időpontig beíratott gyermekekre vonatkozóan igényelhető a támogatás.